Korean for beginners

_MG_4969
Emm.. Tilasin tän kirjan Adlibriksesta. Oon jo hetken kattellu suht. edullisia korean oppikirjoja ja toi sattui maksamaan noin 12€ posteineen, joten ei kauheen kallis ollu. En oo ainakaan toistaiseks opettelemassa kieltä silleen tosissani mut kelasin et kattelen draamoja ja kuuntelen k-poppia sen verran paljon, et vois sitä kielen oppimista tässä samalla hyödyntää. Tohon samaan kirjaan on saatavilla tehtäväkirja, mutta itte en sitä tässä tilanteessa jaksanu ostaa. Haluan vaan opetella jollekin tasolle noita kielioppeja ja sitten draamojen kautta tulla tutummiksi niissä. Tavoitteena olis vaan ymmärtää jonkun tason puhetta, ei ehkä niinkään ite tuottaa sitä.. toistaiseks :'D Kuten muut kanssaseilaajat varmaan tietää, että netistä löytyy vinot pinot variety ohjelmia ilman tekstejä, joten olis suhteellisen kätevää joku päivä ymmärtää jotain siitä kaikesta!
No tää kirjasarja alottaa kirjainten opettelusta, jonka sinänsä jo osaan. Hyvä on kuitenkin kerrata niitä ja lueskella sellasta mitä ei oo ennen kerrottu.
Pohdiskelin muuten aika kauan, että mikä olis kiva kirjasarja ottaa käyttöön ja ainakin mitä nyt ehdin tota lukea niin hyvältä valinnalta tuntuu! Kirja on kirjoitettu "puhuvaan" sävyyn, eli tunnen ainakin itse niinkuin siinä olisi se opettaja opettamassa. Esimerkiksi mun japanin kirjassa on sellasta tosi teoreettista tekstiä ja sen takia en sitä pahemmin jaksa lukea, vaan luen tunneilla annettuja tehtäväpapereita sitte mielummin. Tonne on kivasti heitetty tosi tuttavallisia sanoja ja huudahduksia kuten "got it?" tai "don't worry you'll get it sooner or later" rupee aina väkisinkin hymyilyttämään ku lukee tota :--D
En sen enempää osaa tosta sanoa vielä. Mutta näin ensituntumalta tuntuu tosi kätevältä opukselta just mun tarkoitukseen. Kirjassa on muuten CD/DVD, joka opastaa mm. ääntämisessä. Siinä on näytetty kaikki suun asennot jne, että saatais about oikee äänne pihalle.

Oottekos te miettiny korean opettelua/kirjan ostamista? :)

2 kommenttia :

  1. Itselläni on Yonsei Korean (https://www.koreanbook.de/Books-in-English/Language-Courses/Yonsei-Korean/Yonsei-Korean-1-6:::84_37_88_147.html?MODsid=fr6bcf000pihjsuoj291tcttq4). Sekin on mun mielestä ainakin ihan hyvä. Tosin vähän häiritsee se, että uusille sanoille ei ole englanninkielistä käännöstä, vaan ne on vaan kuvina, niin joutuu jostain google kääntäjästä etsimään ne sanat. ++Ihmettelin myös sitä, että vaikka mukana on CD, niin ne eivät ole sitten viitsineet äänittää siihen niitä sanoja, että tietää tarkalleen miten ne pitäisi lausua... Oon kans aika laiska, niin jää tuo opiskelu monesti tauolle pariksi viikoksi :DD Mutta eiköhän tää tästä, oon jonkun verran jo oppinut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luiskelin itekki tosta Yonseista, mut se tuntu kans sellaselta tosi teoreettiselta kirjalta.. eli ei just pidemmän päälle sit jaksa opiskella sen kanssa :/

      Poista

Canon 1000D
18-55mm
70-300mm