The health benefits of coconut oil

DSC_0007
Ajattelin tulla tänään kertoo vähän tästä jo vähän aikaa joka paikassa pyörineestä kookosöljystä. Kookosöljy sisältää tyydyttynyttä rasvaa, joka yleensä väitetään vaaralliseksi, koska se nostaa kolesteroliarvoja ja tarttuu valtimoiden seiniin, voiden aiheuttaa tukoksia. Kookosöljyn rasva on kuitenkin kasvipohjaista ja näin sillä on todettu olevan täysin vastainen vaikutus. Se nostaa hyvän kolesterolin arvoja ja sitä pidetään erittäin sydänystävällisenä rasvana. Kookosöljyllä on muitakin terveysvaikutteita ja alempana selitän niistä lisää. 
DSC_0004 copy
Luin jokin aika sitten, että liiallinen alumiini aivoissa voi laukaista monia sairauksia, joista vakavimpana Alzheimer. Alumiinia verenkiertoon tulee ainakin niinkin jokapäiväisestä tuotteesta kuin deodorantti. Alumiinin on tarkoitus tukkia hikirauhasia, jolloin hien eritys hidastuu. Just kattelin cittarissa, että melkeen jokainen marketin deodorantti sisältää alumiinia. Ainoona on hajustamattomat vaihtoehdot, jotka ei sit oo kivoja, koska niissä ei oo sitä tuoksua. Biothermillä on kait jotain alumiinittomia vaihtoehtoja, mut ne maksaa 20-30€/pullo, että..
Mites tää meidän kookosöljy sitten liittyy asiaan? Kookosöljyssä on todettu olevan bakteereja tappavia ominaisuuksia ja sen lisäksi, että sitä voidaan käyttää deodoranttina, niin sen on todettu vähentävän Alzhaimerin riskiä. 
DSC_0001
Kookosöljyllä on paljon käyttömahdollisuuksia, joista itselleni tärkeimmät ainakin juuri tuo deodorantti osuus, jota kokeilen tällä hetkellä, sekä sen kosteuttava ominaisuus. Tästä saa myös kätevästi tehtyä erilaisia face maskeja, kuorinta-aineita, rasvoja ja lista vaan jatkuu. Sen lisäksi, että sitä on helppo käyttää kosmetiikassa, se toimii oivasti myös ruuanlaitossa. Varsinkin moni aasialainen ruoka pohjautuu kookosöljyn käyttöön, joten eikun kokeilemaan.

200 gramman purkki maksoi 5-6€ ja se säilyy kauan! Ei ollenkaan paha hinta siihen nähden miten moneen asiaan tätä voi käyttää ja tätäkään ei tarvii paljoa laittaa kerralla.

//Coconut oil - 200g of this weird saturated fat and so many things where to use it for. It does not only smell good but is also has a lot of health benefits for example it lowers the risk of Alzhaimer and heart attack ! You can use coconut oil in cosmetics (deodorant, facemask, scrub, etc.) and in cooking. 

4 kommenttia :

 1. oon miettinyt että pitää kyllä kokeilla tuota, koska toi kuulostaa niin hyvältä. toimiiko se sitten ihan yhtä hyvin deodoranttina ku normaalit dödöt? mut hei hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori myöhäisestä vastauksesta!

   No mitä nyt oon täs kokeillu niin pitää itseasiassa paremmin ku normaali dödö :'D Hajuja ei välttis pidä yhtähyvin, mut jos sitä lisää päivän mittaan niin on kyl hyvää tavaraa :)

   Kiitos :)

   Poista
 2. oih tää oli kiva postaus! alko jopa hiukan tehä mieli hankkia tuota vaikken kookoksesta josatin syystä välitä lähes missään muodossa (paitsi laksassa, ihan singaporelainen ruoka~)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli kyl mun yks lemppariuote joten kannattaa kokeilla :D

   Oih, mitä on laksa? -menee googlettamaan-

   Poista

Canon 1000D
18-55mm
70-300mm