Vohveleita

_MG_5343
Tänään kuulkaas leivotaan lättyjä! Onkos täällä yhtään samanlaista lättyjen rakastajaa kuin minä? Voisin valehtelematta elää lätyillä, tai vohveleiks näitä vissiin kutsutaan mutta ei sillä niin väliä, ne on vaan niin hyviä ja helppoja tehä. Päätin näin juhannuksen kunniaks jakaa teille tän kaikkien tietämän reseptin, jolla mäkin nämä täyteläiset lättyset pyöräytin. Koko hupiin tais mennä about 30 minuuttia. 

2
kananmunaa
4 dl
maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
suolaa
2 rkl
öljyä/rasvaa

_MG_5355
Ensiks rikoin kananmunat kulhoon. Tein btw kaksinkertasen annoksen, koska ton ohjeen mukaan tosta annoksesta pitäs valmistua kaheksan vohvelia, joka ei meillä riitä ees tyydyttämään pikkunälkää, joten se kaksinkertainen riittänee sitten vähän paremmin. 

_MG_5357
Sitten mittailin maidon ja kaatelin samaan syssyyn munien kanssa ja sekoitin hyvin. Oonko ainut jonka mielestä kananmunan ja maidon sekotus on yks ällöimmistä asioista maailmassa? 

_MG_5359
Ohjeen mukaan seuraavaks pitäis sekoittaa leivinjauhe jauhoihin, mutta koska oon kapinallinen nuori, niin jätän yhen kulhon sotkematta ja kaadan ne aina erikseen. Ei oo ainakaan vielä ollu lopputuloksessa mitään valittamista sen takia, että en sekottanu leivinjauhetta jauhoihin. 

_MG_5363
Seuraavaksi siis jauhot mukaan. Lätyjen teossa jopa jauhojen kaataminen on kivaa, koska taikinasta ei tuu sellasta klönttiä, niin ne saa vielä sekoitettua sinne nätisti ilman aseella uhkailua. Jauhojen jälkeen lisää vielä sokeri ja rasva. Joskus jätän rasvan kokonaan taikinaan laittamatta, koska käytän sen paistamisessa. Laitoin nyt puolet rasvasta taikinaan ja puolet käytin sitten vohveliraudan voiteluun.

_MG_5366
Tää yks oli kovasti mukana tutkimassa. Nukahti kyllä ennen ku lätyt valmistu :'D

_MG_5381
Sitten vaan paistamaan. Tää on onneks yks lajeista, joissa harvoin voi epäonnistua. Jos paistaa paistinpannulla, niin se on huomattavasti monimutkaisempaa. Jos siis haluat helppoa ja vaivatonta menoa, niin osta vohvelirauta!

_MG_5388
Ja noin vain nätti tuli. Toi meidän rauta vähän hyyty aina mitä kauemmin paistoin. Loppupään lättyset jäi vähän vaaleiksi, joten niitä joudu pitämään raudalla kauemmin. Ehkä vois  ostaa uuden raudan joskus..

_MG_5390
Ja ahhhh! Siinä ne ovat. Vihaan kermavaahtoa, joten lättykasaa koristaa tänään vain (muutama) lusikallinen mansikkahilloa. Vois tehdä vielä tohon kaveriksi vaikka pirtelöä, niin eiköhän juhannuksen herkut olis sitten siinä? 

Anyways, viettäkäähän kiva juhannus ja palailkaa ehjänä arkeen :-D

5 kommenttia :

  1. Kysymys! Ootko mennossa muuten LedApplen keikalle elokuussa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww... en ainakaan näillä näkymin. LEDapple ei kuulu mun lemppareihin ja en oo muutenkaan tutustunu niihin, joten en näe syytä mennä sinne :'D Toisaalta ensimmäkinen kpop keikka suomessa niin olis ihan kiva, mutta en varmaan silti tulis tykkäämään, joten en ole ._.

      Poista
    2. Sori, viesti pikkusen myöhässä mut, joo eli en itekkää oo menossa kun en tykkää ledapplesta ._.

      Poista
    3. Harmi että se on ledapple joka tulee.. Tosin ehkä ne vetää sitte perässää jotain muitakin ryhmiä tulevaisuudessa :'D

      Poista

Canon 1000D
18-55mm
70-300mm